Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14910
Назва: Гістоморфологічна характеристика макрофагоцитарної системи у інтактних щурів
Автори: Григоренко, Альона Сергіївна
Шепітько, Володимир Іванович
Дата публікації: 2019
Видавець: Тернопільський національний медичний університет імені І. Я. Горбачевського, МОЗ України
Бібліографічний опис: Григоренко А. С. Гістоморфологічна характеристика макрофагоцитарної системи у інтактних щурів / А. С. Григоренко, В. І. Шепітько // Прикладні аспекти морфології експериментальних і клінічних досліджень : зб. матеріалів наук.-практ. конф., м. Тернопіль, 10–11 жовтня 2019 р. – Тернопіль, 2019. – С. 52–53.
Короткий огляд (реферат): Встановлено, що печінка викликає більш виражену відповідну реакцію паренхіми у виді зменшення кількості двуядерних клітин, а також виявляється стимулюючий ефект на стромальні і паренхіматозні елементи в печінці, що супроводжується посиленням портальної гемодинаміки, розширенням синусоїдних капілярів і розвитком реактивного стану купферових клітин. Купферові клітини при цьому збільшені в розмірах, мають зірчастий вид і, нерідко, перетворюються у вільні макрофаги, що свідчить про потенційні можливості захисної, трофічної функції печінки.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14910
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра гістології, цитології та ембріології
Наукові праці. Кафедра біології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Histomorphological_characteristics.pdf571,24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.