Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14921
Назва: Найновітніше у розвитку пептидології
Автори: Федотенкова, Анна Володимирівна
Федотенкова, Наталія Миколаївна
Ткаченко, Олена Вікторівна
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Федотенкова А. В. Найновітніше у розвитку пептидології // А. В. Федотенкова, Н. М. Федотенкова, О. В. Ткаченко // Збірник матеріалів міжнародної науково-практичної конференції «Перспективні напрями розвитку сучасних медичних та фармацевтичних наук», м. Дніпро, 9–10 лютого 2018 р. – Дніпро, 2018. – С. 28–33.
Короткий огляд (реферат): Іранська школа пептидології характеризується багатьма відкриттями на сучасному етапі. Вивчаються ефекти окремих структур пептидів, наприклад, ефекти вторинної структури пептидних моделей на основі пептидів із гістидином та лізином. Вже не просто вивчаються антимікробні пептиди, а проводиться їх біоінформатичний аналіз з використанням методу електрофорезу із дуже серйозним акцентуванням на переважання спіралей або бета-ниток у вторинних структурах і детальним визначенням амінокислотного складу , створюються новітні підходи для скринінгу нових пептидів-антибіотиків, зокрема з рослин , для уникнення антибіотикорезистентності, зокрема завдяки більш чіткому визначенню, які саме пептиди за хімічною структурою (послідовністю амінокислот) можуть найкращим чином виконувати антимікробну дію, а які ні, що дозволяє навіть передбачати можливість застосування того чи іншого пептиду , наприклад, ліків з даного боку, визначення генів резистентності глікопептидів.
Ключові слова: пептидологія
хімічна структура
аргінін
фенілаланін
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14921
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Peptudu.pdf220,07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.