Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14931
Назва: Артеріовенозна різниця показників згортання крові, отриманої із симетричних судин кровообігу (праворуч і ліворуч)
Інші назви: Артериовенозная разница показателей свертывания крови, полученной из симметричных сосудов кровообращения (справа и слева)
Автори: Міщенко, Ігор Віталійович
Коковська, Оксана Валеріївна
Мищенко, Игорь Витальевич
Коковская, Оксана Валерьевна
Дата публікації: 2007
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Міщенко І. В. Артеріовенозна різниця показників згортання крові, отриманої із симетричних судин кровообігу (праворуч і ліворуч) / І. В. Міщенко, О. В. Коковська // Актуальні проблеми сучасної медицини: Вісник Української медичної стоматологічної академії. – 2007. – Т. 7. – № 4 (20). – С. 269–271.
Короткий огляд (реферат): В роботі були проведені дослідження коагуляційного гемостазу в крові симетричних судин головного мозку та нижніх кінцівок. Показано, що кров, яка тече до даних органів та відтікає від них, має різний гемостатичний і фібринолітичний потенціал. Також наявна асиметрія показників гемостазу в правих та лівих судинах. Такі зміни пов’язані з еферентною роллю відповідних парних органів, які в різній мірі виділяють в кров речовини, які впливають на гемостаз та фібриноліз.
В работе проведены исследования коагуляционного гемостаза в крови симметричных сосудов головного мозга и нижних конечностей кошек. Показано, что кровь, притекающая к данным органам и оттекающая от них, имеет разный гемостатический и фибринолитический потенциал. Также имеется асимметрия показателей гемостаза в правых и левых сосудов. Такие изменения связаны с эфферентной ролью соответствующих парных органов, которые в разной степени выделяют в кровь вещества, влияющие на гемостаз и фибринолиз.
Ключові слова: гемостаз
артеріовенозна різниця
асиметрія
гемостаз
артериовенозная разница
асимметрия
УДК: 612.115
ISSN: 2077-1096
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14931
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
arteriovenozna_riznitsya_pokaznortanna_.pdf90,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.