Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14944
Назва: Поширеність зубощелепних аномалій та деформацій cеред дітей Буковини
Автори: Годованець, О. І.
Хомишин, О. Т.
Дата публікації: 2020
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Годованець О. І. Поширеність зубощелепних аномалій та деформацій cеред дітей Буковини / О. І. Годованець, О. Т. Хомишин // Матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю «Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні», присвяченої 100-річчю Української медичної стоматологічної академії та 30-річчю кафедри післядипломної освіти лікарів-ортодонтів, м. Полтава, 12–13 листопада 2020 р. – Полтава, 2020. – С. 7.
Короткий огляд (реферат): Профілактика і лікування зубощелепних аномалій та деформацій є актуальною проблемою сучасної стоматології. За даними різних авторів (Безвушко Е.В., 2000; Хорошилкина Ф.Я., 2006) цей вид патології трапляється у 14,4-71,7% пацієнтів, у дітей цей відсоток є значно більшим, а кількість ортодонтичних хворих із кожним роком збільшується (Куроєдова В.Д. і співавт., 2003; Смоляр Н.І. і співавт., 2007). Зубощелепні аномалії та деформації займають чільне місце в практиці дитячого стоматолога. Дедалі частіше вони діагностуються в соматично та стоматологічно здорових дітей та стають причиною функціональних порушень не тільки в щелепно-лицевій ділянці, але й призводять до дисфункції органів дихання, травної та ендокринної систем організму, стійких психотерапевтичних розладів, що посилюються з віком.
Ключові слова: зубощелепні аномалії
діти
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14944
Розташовується у зібраннях:Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Godovanec_Poshirenist.pdf18,13 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.