Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14981
Назва: Сучасна структура розподілу ортодонтичних пацієнтів за зверненням
Автори: Куроєдова, Віра Дмитрівна
Петрова, Анна Володимирівна
Дата публікації: 2020
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Куроєдова В. Д. Сучасна структура розподілу ортодонтичних пацієнтів за зверненням / В. Д. Куроєдова, А. В. Петрова // Матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю «Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні», присвяченої 100-річчю Української медичної стоматологічної академії та 30-річчю кафедри післядипломної освіти лікарів-ортодонтів, м. Полтава, 12–13 листопада 2020 р. – Полтава, 2020. – С. 9–11.
Короткий огляд (реферат): Знання кількісних та якісних характеристик сучасних ортодонтичних пацієнтів є суттєво необхідним для розробки та впровадження сучасних обґрунтованих методик діагностики та обстеження пацієнтів з метою оптимізації надання ортодонтичної допомоги вітчизняному населенню. Метою дослідження було визначити вікові та гендерні особливості пацієнтів, а також оцінити динаміку змін структури розподілу ортодонтичних пацієнтів,що звертались по ортодонтичну допомогу за 20 років. Матеріали та методи дослідження: Був проведений аналіз 2359 амбулаторних карток: 1296 пацієнтів, що звертались на кафедру післядипломної освіти лікарів-ортодонтів Української медичної стоматологічної академії в 2019 році та 1063 карток, що лікувались на кафедрі післядипломної освіти лікарів-ортодонтів у 1999 році.
Ключові слова: зубощелепні аномалії
ортодонтичні пацієнти
ортодонтична допомога
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14981
Розташовується у зібраннях:Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні
Наукові праці. Кафедра післядипломної освіти лікарів-ортодонтів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kuroedova_Suchasna_struktura.pdf74,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.