Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14988
Назва: Логопедичний супровід немовлят із вродженими наскрізними незрощеннями губи та піднебіння
Автори: Яковенко, А. О.
Дата публікації: 2020
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Яковенко А.О. Логопедичний супровід немовлят із вродженими наскрізними незрощеннями губи та піднебіння / А. О. Яковенко // Матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю «Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні», присвяченої 100-річчю Української медичної стоматологічної академії та 30-річчю кафедри післядипломної освіти лікарів-ортодонтів, м. Полтава, 12–13 листопада 2020 р. – Полтава, 2020. – С. 19.
Короткий огляд (реферат): Актуальність. Діти із вродженими наскрізними незрощеннями губи та піднебіння (ВННГП) після хейлоринопластики внаслідок наявного вродженого дефекту твердого та м’якого піднебіння мають назальний відтінок мовлення. Окреслені умови вимагають логопедичного супроводу вже в грудному віці таких дітей. В цьому аспекті важливим напрямом роботи логопеда є формування тиску в ротовій порожнині у дитини вже починаючи з 6 місяців з моменту появи лепету. Мета. Профілактика назалізації у немовлят із ВННГП з урахуванням розгорнутої картини актуального стану мовленнєвого розвитку та механізмів порушень основних його компонентів. Методи дослідження. Психолого-логопедичне обстеження 20 дітей із ВННГП віком 6-8 місяців до велопластики для виявлення особливостей перебігу раннього фізичного, психомоторного та мовленнєвого їх розвитку; корекційні логопедичні заняття з дітьми та їх батьками для профілактики виникнення назалізації; бесіди з батьками та дистанційне спостереження за результативністю.
Ключові слова: наскрізні незрощення губи та піднебіння
діти грудного віку
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/14988
Розташовується у зібраннях:Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Yakovenko_Logopedichniy_Suprovid.pdf19,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.