Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15002
Назва: Особливості хірургічної підготовки ортодонтичних пацієнтів
Автори: Годованець, О. І.
Муринюк, Т. І.
Дата публікації: 2020
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Годованець О. І. Особливості хірургічної підготовки ортодонтичних пацієнтів / О. І. Годованець, Т. І. Муринюк // Матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю «Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні», присвяченої 100-річчю Української медичної стоматологічної академії та 30-річчю кафедри післядипломної освіти лікарів-ортодонтів, м. Полтава, 12–13 листопада 2020 р. – Полтава, 2020. – С. 22.
Короткий огляд (реферат): Операція видалення третіх молярів є частим етапом ортодонтичного лікування пацієнтів. На сьогодні багато вчених рекомендують для профілактики розвитку зубощелепних аномалій видаляти зародки цих зубів у дітей віком від 10 років, тобто до початку періоду формування коренів. Крім того встановлено, що післяопераційний період у пацієнтів більш раннього віку проходить краще і з меншою кількістю ускладнень. Питанням вивчення та оцінки стану зародків третіх молярів, їхнього впливу на формування прикусу та стан зубощелепної системи присвячені наукові та практичні дослідження в різних країнах. Методи оперативного видалення третіх молярів постійно удосконалюються та розширюються показання та методики їх проведення.
Ключові слова: ортодонтичне лікування
видалення третіх молярів
гермектомія
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15002
Розташовується у зібраннях:Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Godovanec_Osoblivosti.pdf20,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.