Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15003
Назва: Хірургічно-ортодонтичні методи оптимізації умов проведення первинної хейлоринопластики
Автори: Єфименко, В. П.
Соколовський, В. А.
Дата публікації: 2020
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Єфименко В. П. Хірургічно-ортодонтичні методи оптимізації умов проведення первинної хейлоринопластики / В. П. Єфименко, В. А. Соколовський // Матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю «Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні», присвяченої 100-річчю Української медичної стоматологічної академії та 30-річчю кафедри післядипломної освіти лікарів-ортодонтів, м. Полтава, 12–13 листопада 2020 р. – Полтава, 2020. – С. 24.
Короткий огляд (реферат): Актуальність. Одним з факторів, від яких залежить результат хейлоринопластики є розміри діастазу між незрощеними фрагментами верхньої щелепи. Успіх первинної хейлоринопластики в багатьох випадках залежить від виду незрощення та взаєморозташування фрагментів верхньої щелепи. Мета. Зменшення трасверзального діастазу між фрагментами верхньої щелепи при однобічному наскрізному незрощенні губи та піднебіння для забезпечення оптимальних умов успішного проведення хейлоринопластики (уранопластики) у дітей з вродженими однобічними незрощеннями губи та піднебіння (ВОНГП). Матеріали та методи. На клінічній базі кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку 15 дітям з ВОНГП у 3-х місячному віці застосований авторський ортодонтичний апарат, який фіксувався на фрагментах верхньої щелепи за допомогою інтраосальніх гвинтів. Дітям з ВОНГП перед та після проведеня хірургічних втручань виготовлялися діагностичні моделі, використовувались антропометричні методи дослідження.
Ключові слова: хейлоринопластика
вроджені однобічні незрощення губи та піднебіння
діти
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15003
Розташовується у зібраннях:Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Efimenko_hirurgichno_ortodontichni_metodi.pdf20,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.