Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15006
Назва: Терапія ускладнень після видалення ретенованих, дистопованих зубів ретромолярної ділянки
Автори: Мельник, Владислав Леонідович
Шевченко, Василь Кирилович
Дата публікації: 2020
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Мельник В. Л. Терапія ускладнень після видалення ретенованих, дистопованих зубів ретромолярної ділянки / В. Л. Мельник, В. К. Шевченко // Матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю «Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні», присвяченої 100-річчю Української медичної стоматологічної академії та 30-річчю кафедри післядипломної освіти лікарів-ортодонтів, м. Полтава, 12–13 листопада 2020 р. – Полтава, 2020. – С. 26.
Короткий огляд (реферат): Ретенція зубів мудрості є частим ускладненням прорізування зубів, яка може бути обумовлена нестачею місця в ретромолярній ділянці, неправильним розміщенням зуба мудрості по відношенню до дистального відділу альвеолярної частини щелепи і її гілки, а також по відношенню до другого моляра. Операція атипового видалення передбачає: розтин слизової оболонки та окістя; відшарування слизово-окісного клаптя; видалення необхідних стінок альвеоли й оголення кореня зуба; вивихування кореня зуба з кісткової лунки; видалення кореня зуба; ревізія та обробка альвеоли; мобілізація слизово-окісного клаптя; закриття операційної рани укладанням на місце слизово-окісного клаптя і зашивання операційної рани. За потреби в ході операції проводять фрагментацію зуба або його коренів. Після атипового видалення в післяопераційному періоді можуть виникати ускладнення, які залежать від травматичності втручань, уповільнених репаративних процесів даної ділянки, порушення мікроциркуляціі навколо лунки видаленого зуба. Проведено лікування ускладнень у 20 пацієнтів після видалення ретенованих зубів мудрості. Вік пацієнтів від 17 до 49 років, з них 9 чоловіків і 11 жінок. У післяопераційному періоді у всіх пацієнтів розвинувся альвеоліт та альвеолоневрит.
Ключові слова: ретенція зубів мудрості
атипове видалення зубів
альвеоліт
альвеолоневрит
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15006
Розташовується у зібраннях:Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні
Наукові праці. Кафедра післядипломної освіти лікарів-стоматологів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Melnik_Terapiya_uskladnen.pdf18,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.