Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15025
Назва: Загальні відомості про метали та їх сплави, які застосовуються в ортопедичній стоматології
Автори: Рамусь, Михайло Олександрович
Рамусь, Артем Михайлович
Оджубейська, Ольга Дмитрівна
Дата публікації: 2020
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Рамусь М. О. Загальні відомості про метали та їх сплави, які застосовуються в ортопедичній стоматології / М. О. Рамусь, А. М. Рамусь, О. Д. Оджубейська // Матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю «Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні», присвяченої 100-річчю Української медичної стоматологічної академії та 30-річчю кафедри післядипломної освіти лікарів-ортодонтів, м. Полтава, 12–13 листопада 2020 р. – Полтава, 2020. – С. 31–32.
Короткий огляд (реферат): Метали - це прості речовини, що характеризуються у звичайних умовах високими для них фізико-хімічними властивостями, електро- і теплопровідністю, пластичністю, типовим «металевим блиском» і мають у твердому стані типову кристалічну будову. Основна хімічна властивість металів - здатність їх атомів легко віддавати валентні електрони і переходити в позитивно заряджені іони. Тому метали - це добрі відновники. Хімічні властивості металів визначаються будовою їхніх атомів і типом кристалічних граток. Металеві сплави - макроскопічні однорідні системи, що складаються з двох або більше металів з характерними металевими властивостями. У широкому сенсі сплавами називаються будь-які однорідні системи, отриманні плавленням металів, неметалів, оксидів і органічних речовин. На відміну від металів, в сплавах легше підсилювати окремі властивості. Цього досягають зміною співвідношення між металами, які входять в сплав. Деякі метали і сплави в різних умовах можуть існувати в різних кристалічних формах. Це властивість речовини називають алотропією, або поліморфізмом.
Ключові слова: метали
металеві сплави
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15025
Розташовується у зібраннях:Мультидисциплінарний підхід в ортодонтичному лікуванні

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ramus_Zagalni_Vidomosti.pdf30,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.