Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/1526
Назва: Cпосіб прогнозування розвитку синдрому поліорганної дисфункції
Автори: Шейко, Володимир Дмитрович
Дата публікації: 2002
Видавець: Державний департамент інтелектуальної власності МОН України
Бібліографічний опис: Пат. 45274А Україна, МПК 7 А61В5/00, 5/02, 5/0205, 5/021. Cпосіб прогнозування розвитку синдрому поліорганної дисфункції / Шейко В. Д. – № 2001106953 ; заяв. 12.10.01 ; опубл. 15.03.02, бюл. № 3.
Короткий огляд (реферат): Спосіб прогнозування розвитку синдрому поліорганної дисфункції, що включає проведення відповідного комплексу клініко-діагностичних досліджень, спрямованих на визначення тяжкості функціональних розладів центральної нервової системи на підставі балу шкали ком Глазго, печінки – концентрації білірубіну крові, нирок – концентрації креатинину крові, гемокоагуляції – кількості тромбоцитів, гемодинаміки та дихання, який відрізняється тим, що тяжкість функціональних розладів гемодинаміки визначають на підставі середнього артеріального тиску та частоти серцевих скорочень, дихання – частоти дихальних рухів та насичення крові киснем, і додатково визначають тяжкість функціональних розладів метаболізму за концентрацією лактату в крові, гемокоагуляції – за активним частковим тромбопластиновим часом, показання яких співвідносять з стандартизованою шкалою і визначають в балах; отримані бальні значення складають, усереднюючи значення односистемних балів гемодинаміки, дихання та гемокоагуляції, і визначають характер органної дисфункції і тяжкість стану хворого (Т(ст)): при значенні Т(ст) до 4 балів – стан постраждалого є середньої тяжкості, органна дисфункція компенсована, прогнозована летальність до 3%, в межах 4-8 балів – стан тяжкий, критична органна дисфункція, прогнозована летальність до 55%, в межах 9-19 балів – стан вкрай тяжкий, поліорганна недостатність, прогнозована летальність до 85%, більший за 19 балів – стан критичний, органна неспроможність, прогнозована летальність до 100%, прогнозування розвитку синдрому поліорганної дисфункції здійснюють при багаторазовому визначенні Т(ст): зниження – відображує адекватність лікувальних заходів і позитивний прогноз, збільшення – загрозу розвитку поліорганної неспроможності та летальний перебіг захворювання.
Ключові слова: поліорганна недостатність
поліорганна дисфункція
прогнозування розвитку
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/1526
Розташовується у зібраннях:Патенти
Інтелектуальна власність. Кафедра хірургії № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
pat_MOF_Sheiko.pdf830,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.