Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15300
Назва: Вивчення антитоксичних властивостей пептидного комплексу гемоглобіну в умовах дії сполук свинцю
Автори: Запорожець, Тетяна Миколаївна
Ткаченко, Олена Вікторівна
Нагорная, Т. С.
Єрьоменко, А.
Дата публікації: 1999
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Вивчення антитоксичних властивостей пептидного комплексу гемоглобіну в умовах дії сполук свинцю / Т. М. Запорожець, О. В. Ткаченко, Т. С. Нагорная, А. Єрьоменко // Проблеми екології та медицини. – 1999. – Т. 3, № 5. – С. 10–11.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи стало дослідження впливу пептидних комплексів отриманих з гемоглобіну на стан вільнорадикального окислення ліпідів, систему антиоксидантного захисту та процеси неспецифічної резистентності при свинцевій інтоксикації. Дослідження проводили на 29 мурчаках обох статей масою 400-420 г. Мурчаки контрольної групи отримували per os 4% розчин ацетату свинцю з розрахунку 60 мг/кг маси тіла на добу на протязі 27 днів, а останні 7 діб їм внутрішньом’язово дили 0,2 а/л 0,9% апірогенного розчину хлориду натрію. Мурчаки дослідної групи також отримували 27 днів ацетат свинцю в дозі 60 мг/кг.добу, а останні 7 днів інтоксикації їм внутрішньом’язово вводили пептидний комплекс добутий з гемоглобіну у дозі 1 мг/кг маси тіла на добу у 0,2 мл фізіологічного розчину.
Ключові слова: мурчак
свинець
сиворотка крові
інтоксикація
пептидний комплекс
гемоглобін
ISSN: 2073-4662
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15300
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
antytoksychni_vlastyvosti.pdf2,3 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.