Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15300
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗапорожець, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorТкаченко, Олена Вікторівна-
dc.contributor.authorНагорная, Т. С.-
dc.contributor.authorЄрьоменко, А.-
dc.date.accessioned2021-03-25T12:01:44Z-
dc.date.available2021-03-25T12:01:44Z-
dc.date.issued1999-
dc.identifier.citationВивчення антитоксичних властивостей пептидного комплексу гемоглобіну в умовах дії сполук свинцю / Т. М. Запорожець, О. В. Ткаченко, Т. С. Нагорная, А. Єрьоменко // Проблеми екології та медицини. – 1999. – Т. 3, № 5. – С. 10–11.uk_UA
dc.identifier.issn2073-4662-
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15300-
dc.description.abstractМетою роботи стало дослідження впливу пептидних комплексів отриманих з гемоглобіну на стан вільнорадикального окислення ліпідів, систему антиоксидантного захисту та процеси неспецифічної резистентності при свинцевій інтоксикації. Дослідження проводили на 29 мурчаках обох статей масою 400-420 г. Мурчаки контрольної групи отримували per os 4% розчин ацетату свинцю з розрахунку 60 мг/кг маси тіла на добу на протязі 27 днів, а останні 7 діб їм внутрішньом’язово дили 0,2 а/л 0,9% апірогенного розчину хлориду натрію. Мурчаки дослідної групи також отримували 27 днів ацетат свинцю в дозі 60 мг/кг.добу, а останні 7 днів інтоксикації їм внутрішньом’язово вводили пептидний комплекс добутий з гемоглобіну у дозі 1 мг/кг маси тіла на добу у 0,2 мл фізіологічного розчину.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherУкраїнська медична стоматологічна академіяuk_UA
dc.subjectмурчакuk_UA
dc.subjectсвинецьuk_UA
dc.subjectсиворотка кровіuk_UA
dc.subjectінтоксикаціяuk_UA
dc.subjectпептидний комплексuk_UA
dc.subjectгемоглобінuk_UA
dc.titleВивчення антитоксичних властивостей пептидного комплексу гемоглобіну в умовах дії сполук свинцюuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
antytoksychni_vlastyvosti.pdf2,3 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.