Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15383
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorYachmin, A. I.-
dc.contributor.authorBilash, V. P.-
dc.contributor.authorYeroshenko, G. A.-
dc.contributor.authorBilash, S. M.-
dc.contributor.authorShevchenko, K. V.-
dc.contributor.authorRyabushko, О. B.-
dc.contributor.authorVatsenko, А. V.-
dc.contributor.authorSolod, А. V.-
dc.contributor.authorЯчмінь, Анастасія Ігорівна-
dc.contributor.authorБілаш, Валентина Павлівна-
dc.contributor.authorЄрошенко, Галина Анатоліївна-
dc.contributor.authorБілаш, Сергій Михайлович-
dc.contributor.authorШевченко, Костянтин Васильович-
dc.contributor.authorРябушко, Олена Борисівна-
dc.contributor.authorВаценко, Анжела Володимирівна-
dc.contributor.authorСолод, Анатолій Вікторович-
dc.contributor.authorЯчминь, Анастасия Игоревна-
dc.contributor.authorБилаш, Валентина Павловна-
dc.contributor.authorЕрошенко, Галина Анатольевна-
dc.contributor.authorБилаш, Сергей Михайлович-
dc.contributor.authorШевченко, Константин Васильевич-
dc.contributor.authorРябушко, Елена Борисовна-
dc.contributor.authorВаценко, Анжела Владимировна-
dc.contributor.authorСолод, Анатолий Викторович-
dc.date.accessioned2021-03-30T06:25:31Z-
dc.date.available2021-03-30T06:25:31Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationRemodeling of the rat gastric wall components under the effect of complex food additives / A. I. Yachmin, V. P. Bilash, G. A. Yeroshenko [et al.] // Світ медицини та біології. – 2021. – № 1 (75). – С. 235–238.uk_UA
dc.identifier.issn2079-8334 (print)-
dc.identifier.issn2412-9348 (on-line)-
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15383-
dc.description.abstractThe purpose of the study was to establish the dynamics of changes in the metric components of the structural components of the rat gastric wall with long-term use of a complex of food additives: sodium nitrite, sodium glutamate and Ponceau 4R. The use of a complex of food additives (monosodium glutamate, sodium nitrite and Ponceau 4R leads to structural and metric changes in the fundus of the fundus of the stomach. At 4 weeks is determined by severe hyperhydration and microcirculation disorders in all membranes. Other components do not recover to the values in the control group, destructive phenomena develop in the mucous membrane, and pronounced leukocyte infiltration in the submucosal.uk_UA
dc.description.abstractМетою роботи було встановити динаміку змін метричних показників структурних компонентів стінки фундальної частини шлунку щурів при тривалому застосуванні комплексу харчових добавок: нітриту натрію, глутамату натрію та Понсо 4R. Вживання комплексу харчових добавок (глутамату натрію, нітриту натрію та Понсо 4R призводить до структурних і метричних змін у стінці фундального відділу шлунку. На 4 тижні визначається виражена гіпергідратація і розлади мікроциркуляції у всіх оболонках. На пізніх термінах спостереження спостерігається відновлення метричних показників у м’язовій і серозній оболонках. Інші компоненти не відновлюються до значень у контрольній групі, у слизовій оболонці розвиваються деструктивні явища, у підслизовій – виражена лейкоцитарна інфільтрація.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherУкраїнська медична стоматологічна академіяuk_UA
dc.subjectgastric walluk_UA
dc.subjectsodium nitriteuk_UA
dc.subjectsodium glutamateuk_UA
dc.subjectPonceau 4Ruk_UA
dc.subjectratsuk_UA
dc.subjectстінка шлункуuk_UA
dc.subjectглутамат натріюuk_UA
dc.subjectнітрит натріюuk_UA
dc.subjectПонсо 4Ruk_UA
dc.subjectщуриuk_UA
dc.titleRemodeling of the rat gastric wall components under the effect of complex food additivesuk_UA
dc.title.alternativeСтруктурна перебудова компонентів стінки шлунку щурів за умов впливу комплексу харчових добавокuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.identifier.doiprefix: 10.26724-
dc.identifier.doi10.26724/2079-8334-2021-1-75-235-238-
dc.subject.udc616.33:615.24:599.323.41uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини
Світ медицини та біології, № 1 (75)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
SMB_2021_YaBYeBShRVS.pdf812,09 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.