Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15457
Назва: Ефективність використання адаптованого консерваційного розчину в умовах експерименту на тваринах
Інші назви: Efficiency of using an adapted conservation solution in animal experimental conditions
Автори: Рева, Роман Олександрович
Свирида, Олександр Сергійович
Ксьонз, Володимир Ігорович
Віхтенко, Віталій Олександрович
Reva, R. O.
Svyryda, O. S.
Ksonz, V. I.
Vichtenko, V. O.
Білаш, Сергій Михайлович
Науковий керівник: Білаш, Сергій Михайлович
Дата публікації: 25-бер-2021
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Ефективність використання адаптованого консерваційного розчину в умовах експерименту на тваринах / Р. О. Рева, О. С. Свирида, В. І. Ксьонз, В. О. Віхтенко ; наук. керівник : С. М. Білаш // IMEDSCOPE 2021 : abstract book of 2nd International Medical Students Conference in Poltava in honour of 100th anniversary of Ukrainian Medical Stomatological Academy, Poltava, March 25–26 2021. – Poltava, 2021. – P .92.
Короткий огляд (реферат): Завдання розвитку трансплантології в Україні на сьогодні має неабияке значення. І незважаючи на певні досягнення у розвитку трансплантаційної служби України, до її повноцінного втілення та функціонування необхідно подолати низку стратегічних проблем. Як відомо запорукою успіху практичної діяльності будь якої галузі медицини – є її науковоекспериментальна база, яка активно розвивається та постійно оновлюється. Проблема трансплантології, як науки в Україні, перш за все полягає у важко доступності деяких фармакологічних та технічних засобів. Важливим етапом трансплантації – є забір та консервація органів. З цією метою використовують розчин Вісконсинського університету (UW) який вважають «Золотим стандартом» і застосовують як метод холодової перфузійної фармакоконсервації. Але дорого вартість та практична недоступність на теренах нашої країни значно обмежує його використання з метою науково-експериментальних досліджень. Тому пошук нових ефективних рецептур, які б мали економічну доступність - є досить актуальним на сьогодні.
Ключові слова: розвиток трансплантології
розчин Вісконсинського університету
некроз епітеліальних клітин
адаптований консерваційний розчин
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15457
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії з клінічною анатомією та оперативною хірургією

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
experimental_conditions.pdf441 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.