Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15512
Назва: Медико-соціальні аспекти захворюваності населення на цукровий діабет та шляхи його профілактики
Автори: Краснова, Оксана Іванівна
Краснов, Олег Георгійович
Кизименко, Олексій Олексійович
Дата публікації: 26-тра-2020
Бібліографічний опис: Краснова О. І. Медико-соціальні аспекти захворюваності населення на цукровий діабет та шляхи його профілактики / О. І. Краснова, О. Г. Краснов, О. О. Кизименко // Громадське здоров’я в Україні: реалії, тенденції та перспективи : колективна монографія / за заг. ред. проф. Ждана В. М. та проф. Голованової І. А. – Полтава : ТОВ «Фірма «Техсервіс», 2020. – С. 38–43.
Короткий огляд (реферат): Однією з основних медико-соціальних проблем та найпоширенішою хронічною хворобою на планеті є цукровий діабет. Діабет це хронічне захворювання, яке розвивається, коли підшлункова залоза не виробляє достатньо інсуліну, гормону, що регулює вміст цукру в крові, або коли організм не може ефективно використовувати вироблений ним інсулін. Цим захворюванням страждають близько 2% населення землі різного віку. Слід зазначити, що з кожним роком кількість хворих на цукровий діабет збільшується, що робить профілактику цього захворювання вкрай актуальною.
Ключові слова: цукровий діабет
профілактика
діабетична стопа
УДК: 614(477)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15512
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра громадського здоров’я з лікарсько-трудовою експертизою

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Krasnova_monography.pdf331,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.