Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15522
Назва: Доказова медицина – використання результатів кращих клінічних досліджень
Автори: Харченко, Наталія Вікторівна
Дата публікації: 26-тра-2020
Видавець: Полтава : ТОВ «Фірма «Техсервіс»
Бібліографічний опис: Харченко Н. В. Доказова медицина – використання результатів кращих клінічних досліджень / Н. В. Харченко // Громадське здоров’я в Україні: реалії, тенденції та перспективи : колективна монографія / за заг. ред. проф. Ждана В. М. та проф. Голованової І. А. – Полтава : ТОВ «Фірма «Техсервіс», 2020. – С. 263–269.
Короткий огляд (реферат): Доказова медицина (англ. Evidence-based medicine – медицина, заснована на доказах) – підхід до медичної практики, при якому рішення про застосування профілактичних, діагностичних та лікувальних заходів приймаються виходячи з наявних доказів їх ефективності та безпеки, а такі докази піддаються пошуку, порівнянню, узагальненню та широкому поширенню для використання в інтересах пацієнтів. Доказова медицина покликана уберегти пацієнтів (і їхні гаманці) від непотрібних медичних призначень, не допустити на ринок даремні або, того гірше, небезпечні препарати, допомогти лікарям бути в курсі сучасних методів лікування. Одночасно вона піднімає безліч питань про медичну етику, стандартах охорони здоров'я та рентабельності фармбізнесу.
Ключові слова: доказова медицина
УДК: 614(477)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15522
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра громадського здоров’я з лікарсько-трудовою експертизою

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
KharchenkoN_monography.pdf338,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.