Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15727
Назва: Ефекти вінбластину на систему крові, опосередковані станом кісткового мозку
Автори: Запорожець, Тетяна Миколаївна
Міщенко, Віталій Петрович
Цебржинський, Олег Ігорович
Рябенко, Вікторія Вікторівна
Ткаченко, Олена Вікторівна
Дата публікації: 2000
Видавець: Одеський медичний університет
Бібліографічний опис: Ефекти вінбластину на систему крові, опосередковані станом кісткового мозку / Т. М. Запорожець, В. П. Міщенко, О. І. Цебржинський [та ін.] // Одеський медичний журнал. – 2000. – № 5 (61). – С. 31–34.
Короткий огляд (реферат): Вінбластин сприяє дисбалансу клітин-попередників у кістковому мозку, порушенню у крові клітинного складу та імунологічного статусу, опосередковано — посиленню пероксидації та ослабленню антиоксидантного захисту, розвитку гіперкоагуляції периферійної крові. Функція крові як системоутворювальна в організмі пов'язана з захистом і транспортом трофічних, регуляторних речовин, які впливають на інші системи та органи. Отруєння вінбластином можна вважати моделлю комплексного ушкодження червоного кісткового мозку за параметрами порушень мітозу та крові, клітинного складу, гемокоагуляції, антиоксидантного та імунологічного статусів, фагоцитозу.
УДК: 612.1/.8+612.419]:615.916475
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15727
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vínblast.pdf5,58 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.