Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15734
Назва: Motivations and their physiological mechanisms, connections to typological aspects and optimal cross-cultural adaptation
Автори: Tkachenko, E. V.
Sokolenko, V. N.
Ткаченко, Олена Вікторівна
Соколенко, Валентина Миколаївна
Дата публікації: 2021
Видавець: Seoul-Vinnitsya: Case Co. Ltd. & European Scientific platform
Бібліографічний опис: Tkachenko E. V. Motivations and their physiological mechanisms, connections to typological aspects and optimal cross-cultural adaptation / E. V. Tkachenko, V. N. Sokolenko // Theoretical and practical aspects of modern scientific research : collection of scientific papers “Λ’ОГОΣ” with Proceedings of the I International Scientific and Practical Conference (Vol. 2), Seoul, April 30, 2021. – Seoul-Vinnitsya : Case Co. Ltd. & European Scientific platform, 2021. – P. 42–44.
Короткий огляд (реферат): Any, even the least ones, changes in inner environment are immediately percepted by multiple receptors: baro- or presso-, mechano-, thermo-, osmo-, gluco and others id est the receptors reacting to pressure changings, mechanic and temperature influencings, changings in blood osmotic pressure as well as glucose content in blood. Such receptors are located in inner organs (stomach, liver, heart), in vascular walls as well as in brain different structures (hypothalamus, middle brain reticular formation, medulla oblongata). For example, thermoreceptors are located in hypothalamus anterior pre-optic zone; glucoreceptors reacting to glucose content and availability for cells are present in intermediate brain, liver, stomach and small intestine.
ISSN: 978-617-7991-29-7
978-617-7991-31-0
978-89-5764-767-7
DOI: 10.36074/logos-30.04.2021.v2
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15734
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Motivations.pdf1,5 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.