Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15787
Назва: Збереження здоров’я підростаючого покоління як пріоритетне завдання
Автори: Біланов, Олег Сергійович
Звягольська, Ірина Володимирівна
Литовка, Володимир Вікторович
Биланов, Олег Сергеевич
Звягольская, Ирина Владимировна
Литовка, Владимир Викторович
Bilanov, O. S.
Zvyagolska, I. V.
Lytovka, V. V.
Дата публікації: 2021
Видавець: МОН України, ПНПУ ім. В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Біланов O. Збереження здоров’я підростаючого покоління як пріоритетне завдання / О. Біланов, І. Звягольська, В. Литовка // Роль фізичної культури і спорту в збереженні та зміцненні генофонду нації: матеріали Всеукр. наук.-практ. онлайн-конф., (м. Полтава, 15–16 квітня 2021 р.). – Полтава : Сімон, 2021. – С. 24–26.
Короткий огляд (реферат): У збірник включено тези доповідей науковців, спеціалістів у галузі методики фізичного виховання та спорту, студентів, магістрантів та аспірантів. Розглянуто актуальні проблеми фізичного виховання, розвитку організму спортсмена, його морфо-функціональних та техніко-тактичних характеристик. Акцент зроблено на фактори росту спортивних показників та критерії відбору і дозування навантаження у конкретних видах спортивної діяльності. Особлива увага приділяється питанням інвалідного спорту та фізичної реабілітації.
Формування здорового способу життя студентської молоді здійснюється на трьох рівнях: 1) соціальному: інформаційно-просвітницька робота. Тобто системне вирішення проблем формування здорового способу життя молоді в освітньо-просвітницькому і поведінковому плані. Необхідно створення інформаційно-пропагандистської системи підвищення рівня знань про негативний вплив чинників ризику на здоров’я, можливостях його зниження. 2) інфраструктурному: профілактичні заходи в основних сферах життєдіяльності (наявність вільного часу, матеріальні кошти), можливість доступу до конкретних процедур, що мають уповільнювати природний процес старіння, наявність належних екологічних умов, інших складових здорового способу життя, що стосуються переважно не тільки фізичного і психічного, а також соціального і духовного здоров’я; 3) особистому: ціннісне відношення до здоров’я і здорового способу життя розглядається як цільовий і змістовний компонент життєдіяльного процесу.
УДК: 796.011.1(062)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15787
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
BZL_2021_PNPU.pdf179,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.