Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15927
Назва: Аналіз морфологічних змін стінки жовчного міхура людини віком від 21 до 55 років
Автори: Єрошенко, Галина Анатоліївна
Улановська-Циба, Наталія Аркадіївна
Передерій, Ніна Олександрівна
Рябушко, Олена Борисівна
Ваценко, Анжела Володимирівна
Клепець, Олена Вікторівна
Шевченко, Костянтин Васильович
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Аналіз морфологічних змін стінки жовчного міхура людини віком від 21 до 55 років / Г. А. Єрошенко, Н. А. Улановська-Циба, Н. О. Передерій [та ін.] // Актуальні проблеми вищої медичної освіти і науки : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю (м. Харків, 8 квітня 2021 р.). – Харків : ХНМУ, 2021. – C. 68–69.
Короткий огляд (реферат): Запальні процеси, що відбуваються в стінках жовчного міхура та загальної жовчної протоки, обумовлюють їх дисфункцію. Постійно зростає кількість хворих на гострий холецистит. Найбільш вразливі до цього захворювання є жінки віком до 40 років з надмірною вагою. У жінок це захворювання зустрічається у 2 рази частіше, ніж у чоловіків. На холецистит хворіє найбільш працездатна частина населення. Жовчнокам’яна хвороба – одна з найбільш поширених патологій людини. Вона посідає третє місце після серцево-судинних захворювань та цукрового діабету. У різних країнах жовчнокам’яна хвороба виявляється в середньому в 10–15% дорослого населення та збільшується у 2 рази через кожні 10 років.
Ключові слова: жовчний міхур
жовчно-кам'яна хвороба
людина
запальні процеси
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15927
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра біології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
analiz_morfologichnuch_zmin.pdf122,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.