Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16006
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorІващенко, Олена Дмитрівна-
dc.contributor.authorIvashchenko, O. D.-
dc.date.accessioned2021-06-02T07:14:09Z-
dc.date.available2021-06-02T07:14:09Z-
dc.date.issued2021-02-
dc.identifier.citationІващенко О. Д. Визначення загального вмісту поліфенолів і антиоксидантної активності масляних екстрактів петрушки і м’яти перцевої / О. Д. Іващенко // ХІV Менделєєвські читання : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. – Полтава, 2021. – С. 11–14.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16006-
dc.description.abstractДослідження хімічних сполук рослинних продуктів є важливою темою сучасної хімії, яка не припиняє привертати в багатьох країнах жвавий інтерес, як теоретичний, так і практичний. Попередником багатьох небезпечних хвороб є окиснювальний стрес. При цьому у людини порушується окиснювально-відновний баланс, концентрація вільних радикалів та інших реакційних оксигеновмісних і нітратних сполук вище норми. Вільні радикали окиснюють життєво важливі молекули ДНК, білків, ліпідів та цукрів. Фенольні сполуки є важливим класом органічних речовин з вираженими антиоксидантними властивостями. Метою даної роботи є вивчення впливу вмісту поліфенолів на антиоксидантну активність масляних екстрактів зелені петрушки і м'яти перцевої.uk_UA
dc.description.abstractThe study of chemical compounds of plant products is an important topic of modern chemistry, which continues to attract lively interest in many countries, both theoretical and practical. The precursor of many dangerous diseases is oxidative stress. In it, the redox balance is disturbed whereas concentration of free radicals and other reaction oxygen-containing and nitrate compounds is above normal. Free radicals oxidize vital DNA molecules, proteins, lipids and sugars. Phenolic compounds are an important class of organic substances with pronounced antioxidant properties. The aim of this work is to study the effect of polyphenols on the antioxidant activity of oil extracts of parsley and peppermint.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectокиснювальний стресuk_UA
dc.subjectполіфенолиuk_UA
dc.subjectвільні радикалиuk_UA
dc.subjectантиоксидантиuk_UA
dc.subjectoxidative stressuk_UA
dc.subjectpolyphenolsuk_UA
dc.subjectfree radicalsuk_UA
dc.subjectantioxidantsuk_UA
dc.titleВизначення загального вмісту поліфенолів і антиоксидантної активності масляних екстрактів петрушки і м’яти перцевоїuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ivashchenko.pdf637,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.