Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16050
Назва: Профілактичні заходи щодо виникнення професійного вигорання у викладачів закладів медичної освіти
Автори: Свінцицька, Наталія Леонідівна
Когут, Ірина Вікторівна
Каценко, Андрій Любославович
Литовка, Володимир Вікторович
Пілюгін, Андрій Валентинович
Свинцицкая, Наталья Леонидовна
Когут, Ирина Викторовна
Каценко, Андрей Любославович
Литовка, Владимир Викторович
Пилюгин, Андрей Валентинович
Svintsytska, N. L.
Kohut, I. V.
Katsenko, A. L.
Lytovka, V. V.
Piliugin, A. V.
Дата публікації: 2021
Видавець: МОН України, ПНПУ ім. В. Г. Короленка, кафедра психології ПНПУ імені В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Профілактичні заходи щодо виникнення професійного вигорання у викладачів закладів медичної освіти / Н. Л. Свінцицька, І. В. Когут, А. Л. Каценко [та ін.] // Синергетичний підхід до проєктування життєвого простору особистості : зб. наук. матеріалів Міжнарод. наук.-практ. онлайн-конф. (27-28 квітня 2021 р., м. Полтава). – Полтава, 2021. – C. 260–263.
Короткий огляд (реферат): У збірнику наукових матеріалів представлено праці науковців, в яких висвітлюються найбільш актуальні науково-прикладні проблеми психологічної науки. Основний акцент зроблено на розкритті психологічних аспектів таких напрямів психологічного знання як: синергетичний підхід до психологічних процесів у системах різного рівня організації; теоретико-методологічні засади дослідження життєвого простору особистості у психології; соціокультурні умови та психологічні чинники формування внутрішнього світу особистості в ході життя; синергетичний підхід у проєктуванні освітньо-професійної життєдіяльності особистості тощо.Збірник адресовано викладачам психології закладів вищої освіти, аспірантам, студентам, працівникам у галузі практичної психології, науковцям, психологам, іншим фахівцям, які цікавляться сучасним станом розвитку психологічної науки.
Потрібно акцентувати увагу на тому, що запобігти вигоранню можна шляхом підвищення стресостійкості, гарного самопочуття та здоров’я, а також через рефлексію особистісних труднощів і проблем. З метою профілактики та корекції синдрому емоційного вигорання слід запровадити спеціальну програму, яка б охоплювала кілька напрямів роботи (психодіагностику, тренінгову, просвітницьку) з таких питань: формування найважливіших професійних якостей медичного працівника, усвідомлення енергетичного ресурсу в професійній діяльності медичного фахівця, створення сприятливого психологічного клімату в колективі, вміннями релаксації та саморегуляції.Таким чином, можна говорити про те, що проведення комплексу заходів, спрямованих на профілактику синдрому «професійного вигорання», може бути корисним не лише для підвищення ефективності професійної діяльності викладачів медичних закладів, а й для гармонізації їхньої особистості.
УДК: 378.12:61
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16050
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2021_SKKLP_PNPU.pdf.pdf285,03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.