Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16106
Назва: Дія окремих харчових добавок на організм людини
Автори: Мустафіна, Галія Міркатівна
Мустафина, Галия Миркатовна
Mustafina, G. M.
Науковий керівник: Старченко, Іван Іванович
Starchenko, I. I.
Старченко, Иван Иванович
Дата публікації: 23-кві-2021
Видавець: Вінниця : "Європейська наукова платформа"
Бібліографічний опис: Мустафіна Г. М. Дія окремих харчових добавок на організм людини / Г. М. Мустафіна ; наук. керівник : І. І. Старченко // Концепція сучасної фармації та медицини: розвиток біохімії, біотехнологій та біомедичної інженерії : матеріали міжнар. наук. конф., м. Полтава, 23 квітня 2021 р. – С. 43–45.
Короткий огляд (реферат): Харчові добавки - найрізноманітніші природні сполуки чи хімічні речовини, що навмисно додаються до складу їжі. За походженням можна розділити на натуральні і синтетичні. Синтетичні бувають двох типів: синтезовані речовини, які зустрічаються і в натуральних продуктах харчування, та штучні речовини, які не мають природних аналогів. Речовини, що не пройшли випробування називаються недозволеними харчовими добавками. Окремі добавки можуть бути дозволені в одній країні, але заборонені в іншій. По мірі розвитку аналітичних методів, виявлення нових токсикологічних чи інших даних, нормативи добавок переглядаються.
Nutritional supplements are a variety of natural compounds or chemicals that are intentionally added to food. By origin can be divided into natural and synthetic. There are two types of synthetics: synthesized substances that are found in natural foods, and artificial substances that have no natural analogues. Substances that have not been tested are called unauthorized food additives. Some supplements may be allowed in one country but banned in another. As analytical methods develop, new toxicological or other data are identified, additive standards are revised.
Пищевые добавки - разнообразные природные соединения или химические вещества, преднамеренно добавляются в состав пищи. По происхождению можно разделить на натуральные и синтетические. Синтетические бывают двух типов: синтезированные вещества, которые встречаются и в натуральных продуктах питания, и искусственные вещества, которые не имеют природных аналогов. Вещества, которые не прошли испытания называются запрещенными пищевыми добавками. Отдельные добавки могут быть разрешены в одной стране, но запрещены в другой. По мере развития аналитических методов, выявление новых токсикологических или других данных, нормативы добавок пересматриваются.
Ключові слова: харчові добавки
печінка
нітрати
E 124
Е 621
food additives
liver
E 124
E 621
nitrates
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16106
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра патологічної анатомії та судової медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mustafina_Diya_okremih_harchovih_dobavok.pdf63,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.