Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16402
Назва: Реологія та еритроцитарний гемостаз в правій та лівій кубітальній вені у людей
Автори: Ткаченко, Олена Вікторівна
Фазелі, Н. М. К.
Моргун, С. О.
Кожокару, А. А.
Дата публікації: 2008
Видавець: Українська військова медична академія
Бібліографічний опис: Реологія та еритроцитарний гемостаз в правій та лівій кубітальній вені у людей / О. В. Ткаченко, Н. М. К. Фазелі, С. О. Моргун, А. А. Кожокару // Проблеми військової охорони здоров'я : зб. наук. праць Української військово-медичної академії. – Київ, 2008. – Вип. 21. – С. 692–698.
Короткий огляд (реферат): Кубітальні вени продовжують залишатися судинним регіоном, який є зручним та інформативним в оцінюванні картини крові за фізіологічних та патологічних умов. За даними літератури , існують регіонарні особливості кровотоку в даному судинному регіоні: кров володіє більш високим прокоагулянтним потенціалом, ніж в інших судинних регіонах як за швидкістю, так і за щільністю фібринових згортків при значному послабленні фібринолітичної активності плазми. В наш час існує нова приватна медична наука - гемоагрегатологія , а реометрія відноситься до одного з найперспективніших її напрямків. Визначення особливостей регіонального кровообігу дозволяє дослідити місцеві механізми його регуляції, які визначають специфіку метаболічного забезпечення того чи іншого внутрішнього органу.
УДК: 612.134 - 007.246+612.11-007.246
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16402
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kubitalʹni_ veny.pdf3 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.