Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16620
Назва: Діагностичне значення тестів для виявлення галітозу
Інші назви: Диагностическое значение тестов для выявления галитоза
Автори: Іленко, Наталія Володимирівна
Петрушанко, Тетяна Олексіївна
Іленко, Наталія Миколаївна
Иленко, Наталия Владимировна
Петрушанко, Татьяна Алексеевна
Иленко, Наталия Николаевна
Дата публікації: 2009
Видавець: Харківський Національний медичний університет, Головне управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації, Департамент охорони здоров'я та соціальних питань Харківської міської ради, Асоціація стоматологів України
Бібліографічний опис: Іленко Н. В. Діагностичне значення тестів для виявлення галітозу / Н. В. Іленко, Т. О. Петрушанко, Н. М. Іленко // Інноваційні технології в стоматології та щелепно-лицьовій хірургії : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 30‒31 жовтня 2009 р. – Харків, 2009. – С. 132‒134.
Короткий огляд (реферат): Результати дослідження показали, що дані об'єктивного діагностичного тесту (галіметрія з використанням тестеру свіжості дихання Breath Alert компанії Air-lift) достовірно корелюють з показниками суб’єктивних тестів (тести з серветкою та флосом). При цьому тест з флосом є більш інформативним, його результати в значній мірі наближаються до результатів об'єктивного тесту, що в поєднанні з простотою проведення і доступністю дозволяє виділити цей тест, як провідний у діагностиці галітозу.
Результаты исследования показали, что данные объективного диагностического теста (галиметрия с использованием тестеру свежести дыхания Breath Alert компании Air-lift) достоверно коррелируют с показателями субъективных тестов (тесты с салфеткой и флосом). При этом тест с флосом более информативный, его результаты в значительной степени приближаются к результатам объективного теста в сочетании с простотой проведения и доступностью позволяет выделить этот тест, как ведущий в диагностике галитоза.
Ключові слова: галітоз
діагностичні тести
об'єктивні тести
галитоз
диагностические тесты
объективные тесты
УДК: 616.31 ‒ 008.712 - 084
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16620
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Diagnostic_value_of_tests_for_detecting_halitosis.PDF90,91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.