Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16691
Назва: | Особливості будови печінкових клітин за умов тривалого впливу харчових добавок в експерименті |
Автори: | Мустафіна, Галія Міркатівна Старченко, Іван Іванович Кока, Володимир Миколайович |
Дата публікації: | 2021 |
Видавець: | Полтавський державний медичний університет |
Бібліографічний опис: | Мустафіна Г. М. Особливості будови печінкових клітин за умов тривалого впливу харчових добавок в експерименті / Г. М. Мустафіна, І. І. Старченко, В. М. Кока // Cучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : матеріали наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, присвяченої 90-й річниці з дня заснування кафедри медичної біології в рамках святкування 100-річчя заснування Полтавського державного медичного університету, м. Полтава, 30 вересня–1 жовтня 2021 р. – Полтава, 2021. – С. 60–61. |
Короткий огляд (реферат): | Введення в стандартний раціон лабораторних тварин комплексу харчових добавок протягом 16 тижнів призводить до помітного зменшення розмірів печінкових клітин, збільшення розмірів ядер, розвитку в окремих гепатоцитах дистрофічних змін. Також значно зменшується відносна кількість двоядерних гепатоцитів. |
Ключові слова: | гепатоцити вплив харчових добавок морфологія |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16691 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра патологічної анатомії та судової медицини Наукові праці. Кафедра медицини катастроф та військової медицини Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
hepatocyty_harchovi_dobavky.pdf | 327,59 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.