Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16764
Назва: Медикаментозно‑індуковані ураження печінки в онкології
Автори: Скрипник, Ігор Миколайович
Дата публікації: 2020
Видавець: ТОВ «Рекламна агенція «Медичні видання»
Бібліографічний опис: Скрипник І. М. Медикаментозно-індуковані ураження печінки в онкології / І. М. Скрипник // Здоров’я України : медична газета. Тематичний номер «Гастроентерологія, гепатологія, колопроктологія». – 2020. – Вип. 5 (66). – С. 41.
Короткий огляд (реферат): У сучасному світі проведення численних клінічних досліджень не дає змоги уникнути потрапляння на фармацевтичний ринок засобів із гепатотоксичними ефектами. З одного боку, існує проблема безконтрольного вживання рослинних засобів і харчових добавок, які, як показують сучасні дані, чинять негативну дію на печінку. З іншого боку, гепатотоксичність виникає на тлі застосування необхідних для пацієнтів лікарських препаратів, зокрема протипухлинних. Проте у цьому випадку небажане явище є передбачуваним, і лікарі мають настороженість щодо його появи. Основна проблема гепатотоксичності засобів, які застосовуються в онкології, полягає в тому, що тяжке ураження органа часто є показанням до редукції дози препарату чи до припинення лікування основного захворювання.
Ключові слова: ураження печінки
онкологія
гептрал
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16764
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 1

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Medykamentozno_indukovani_urazhennya_pechinky_v_onkolohiyi.pdf1,76 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.