Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16768
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Єрошенко, Галина Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Григоренко, Альона Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Гасюк, Наталія Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Шевченко, Костянтин Васильович | - |
dc.contributor.author | Улановська-Циба, Наталія Аркадіївна | - |
dc.contributor.author | Клепець, Олена Вікторівна | - |
dc.contributor.author | Передерій, Ніна Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2021-10-23T09:00:25Z | - |
dc.date.available | 2021-10-23T09:00:25Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Вплив комплексу харчових добавок на клітини панета дванадцятипалої кишки щурів / Г. А. Єрошенко, А. С. Григоренко, Н. В. Гасюк [та ін.] // Cучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : матеріали наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, присвяченої 90-й річниці з дня заснування кафедри медичної біології в рамках святкування 100-річчя заснування Полтавського державного медичного університету, м. Полтава, 30 вересня–1 жовтня 2021 р. – Полтава, 2021. – С. 22–24. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16768 | - |
dc.description.abstract | Дослідження вмісту харчових добавок у продуктах харчування та аналіз їхньої небезпеки для здоров’я людини на даний час стоїть дуже гостро, оскільки використовуючи низькосортну сировину виробники, приховуючи за цим погану якість сировини додають їх в свої продукти. Проводячи аналіз вмісту харчових добавок у продуктах, які продаються на ринку України, нами встановлено, що найбільш розповсюдженими добавками, які використовуються в харчовій промисловості є глутамат натрію, нітрит натрію та Понсо -4R. Раніше проведені дослідженняня не розкривають повної картини дії різних харчових добавок на органи так як дослідження їх впливу та властивостей розглянуті у окремому вигляді, однак на практиці вони найчастіше всього використовуються у комплексі, тому саме вивчення змін, які виникають при вживанні комплексу харчових добавок на сьогоднішній день є доцільним, науково-обгрунтованим та актуальним дослідженням. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Полтавський державний медичний університет | uk_UA |
dc.subject | харчові добавки | uk_UA |
dc.subject | дванадцятипала кишка | uk_UA |
dc.subject | клітини Панета | uk_UA |
dc.subject | щури | uk_UA |
dc.title | Вплив комплексу харчових добавок на клітини панета дванадцятипалої кишки щурів | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра біології Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
vpluv_kompleksy_charhovuch_dobavok.pdf | 126,87 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.