Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/1687
Назва: Українська мова за професійним спрямуванням
Автори: Лещенко, Тетяна Олександрівна
Шарбенко, Тетяна Вячеславівна
Дата публікації: 2010
Видавець: Полтава ТОВ "АСМІ"
Бібліографічний опис: Лещенко Т. О. Українська мова за професійним спрямуванням : навч. посіб. для студентів вищих медичних закладів освіти ІV рівня акредитації / Т. О. Лещенко, Т. В. Шарбенко. – Полтава : ТОВ АСМІ, 2010. – 234 с.
Короткий огляд (реферат): Посібник містить теоретичний матеріал та апробовані профілізовані індивідуальні завдання для вивчення студентами медичного і стоматологічного факультетів навчальної дисципліни “Українська мова за професійним спрямуванням”. Висвітлені складні випадки вживання і перекладу професійної лексики з російської мови, правописний, морфологічний і стилістичний аспекти, особливості культури мови медика, основи офіційно-ділового стилю в мові медицини. Зміст основних документів адаптований до потреб вищої медичної школи і практичної медицини. Тестові та текстові індивідуальні профілізовані завдання для поточного контролю підлягали багаторічному апробуванню на практичних заняттях і зарекомендували себе як повноцінний інструментарій для адекватного оцінювання рівня знань студентів та опанування практичними навичками користування професійною медичною лексикою.
Ключові слова: мова медицини
медичні терміни
українська мова за професійним спрямуванням
культура мови медика
росіянізми та мовні помилки в медичній лексиці
труднощі перекладу медичних термінів
мовлення лікаря
унормованість медичних термінів
ISBN: 978-966-182-077-6
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/1687
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні видання. Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ukrprof.pdf1,68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.