Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16890
Назва: Шляхи розвитку емпатії здобувачів освіти у процесі навчання
Автори: Андрейко, Світлана Станіславівна
Біланова, Лариса Павлівна
Мартиненко, Наталія Володимирівна
Андрейко, Светлана Станиславовна
Биланова, Лариса Павловна
Мартыненко, Наталья Владимировна
Andreiko, S. S.
Bilanova, L. P.
Martynenko, N. V.
Дата публікації: 18-тра-2021
Видавець: London, Great Britain
Бібліографічний опис: Андрейко С. С. Шляхи розвитку емпатії здобувачів освіти у процесі навчання / С. С. Андрейко, Л. П. Біланова, Н. В. Мартиненко // Topical issues of practice and science : abstracts of XXVI International Scientific and Practical Conference, London, Great Britain, May 18–21, 2021. – London, 2021. – P. 380–383.
Короткий огляд (реферат): Вступ. ХХІ століття ставить до випускників закладів освіти будь-якої освітньо-професійної програми певні вимоги щодо конкурентоспроможності на ринку праці. Перш за все це здатність до професійного самовдосконалення, уміння швидко реагувати на соціальні запити, володіння високим рівнем комунікабельності, емоційного інтелекту тощо. Основним завданням підготовки майбутнього медичного працівника є виховання професіонала, діяльність якого направлена на надання якісної медичної допомоги, збереження та покращення здоров’я людини з дотриманням принципів медичної етики та медичної деонтології. Майбутній медичний працівник має бути готовим до професійної діяльності яка вимагає не тільки фахових знань і умінь, а й дотримання загальнолюдських норм моралі, здатності до співпереживання та співчуття, тобто емпатії. Усвідомлений відгук на емоції інших людей, що зветься емпатією, закладено у фізіології людини: за нього відповідають унікальні клітини мозку - дзеркальні нейрони. Тому емпатію можливо і потрібно розвивати, особливо у молодого покоління. Отже, актуальність проблеми, об‘єктивні вимоги до емпатійної культури майбутніх медичних працівників, практичний досвід авторів зумовили вибір теми статті «Шляхи розвитку емпатії здобувачів освіти у процесі навчання».
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16890
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Andreiko_S_S.pdf334,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.