Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16911
Назва: Аналіз задоволення потреб пацієнта в медсестринському процесі: зарубіжний та власний досвід
Інші назви: The patient’s needs meetsng analysisi in a nursing process
Автори: Біланова, Лариса Павлівна
Школьна, Олена Віталіївна
Ткаченко, Олена Вікторівна
Биланова, Лариса Павловна
Школьна, Елена Виталиевна
Ткаченко, Елена Викторовна
Bilanova, L. P.
Shkol’na, O. V.
Tkachenko, O. V.
Дата публікації: 2018
Видавець: КВНЗ «Житомирський медичний інститут» Житомирської обласної ради
Бібліографічний опис: Біланова Л. П. Аналіз задоволення потреб пацієнта в медсестринському процесі: зарубіжний та власний досвід / Л. П. Біланова, О. В. Школьна, О. В. Ткаченко // Вища освіта в медсестринстві: проблеми і перспективи : матеріали наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Житомир, 25–26 жовтня 2018 р. / за ред. В. Й. Шатила. – Житомир : Полісся, 2018. – С. 239–243.
Короткий огляд (реферат): На превеликий жаль, в Україні роль медсестринства та престижність цієї професії набагато менше, ніж у світі, на що вказує аналіз ролі медсестер у нашій країні та у різних країнах віту. У багатьох зарубіжних країнах медсестри є основою первинної ланки охорони здоров’я і сприймаються не лише як помічник лікаря, а й як абсолютно автономний медичний працівник, який має змогу і право абсолютно самостійно приймати рішення відносно діагностики, лікування, відновлення працездатності та реабілітації хворого. Наприклад, у Швеції медичні сестри надають висококваліфіковану допомогу пацієнтам із складними діагнозами (зокрема, серцевою недостатністю), виступають в ролі менеджера і все вирішують самі, без присутності лікаря. Цікаво знати, що у Фінляндії лише 20% пацієнтів звертаються і поступають безпосередньо до лікарів, а 80% пацієнтів попередньо консультуються у медичних сестер і потім, лише, коли це необхідно, йдуть до лікарів; у Нідерландах, коли робочий час лікаря сплинув, рішення про надання допомоги пацієнтам приймає медична сестра на основі клінічних протоколів, навіть змінюючи хід лікування при необхідності в їхніх рамках без консультування з лікарем. Продовжуючи наш невеликий аналіз ролі медичної сестри в інших країнах, зазначимо, що в Англії медичні сестри, які спеціалізуються на допомозі пацієнтам із бронхіальною астмою та цукровим діабетом, замінюють лікарів на прийомі для спостереження і навчання пацієнтів, а також проводять виїзну та освітню діяльність з питань підвищення кваліфікації інших медичних та соціальних працівників, а у США первинне обстеження пацієнтів також здійснюють медичні сестри. Вважається, що 80% успіху виживання людини після операції – це заслуга медичної сестри.
ISBN: 978-966-655-899-5
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16911
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж
Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bilanova_The_patient’s_needs_meetsng.pdf814,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.