Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16932
Назва: Філософські підходи до розуміння категорій "Здоров'я/хвороба"
Інші назви: Philosophical Approaches to the Understanding of the «Health/Illness» Categories
Автори: Біланов, Олег Сергійович
Дата публікації: тра-2020
Видавець: RS Global
Бібліографічний опис: Біланов О. С. Філософські підходи до розуміння категорій "Здоров'я/хвороба"/ О. С. Біланов // International Journal of Innovative Technologies in Social Science. 2020. – № 4(25). – P. 8–11.
Короткий огляд (реферат): Здоров’я є однією із найбільш значимих проблем людства, що існувала з давніх часів і не втрачає своєї актуальності для сьогодення. Феномен здоров’я вивчався протягом усієї історії людства, стаючи предметом філософської рефлексії. Виступаючи комплексним поняттям, «здоров’я» потребує системного вивчення в межах філософської концепції людини, що дозволить окреслити фактори глобальних, соціальних і культурних змін, їх вплив на стан організму людини, а також надасть можливість побудувати науковцям цілісну концепцію здоров’я людини. Актуальність дослідження категорій «здоров’я/хвороба» полягає у необхідності переосмислення старих парадигм та заміну їх сучасними заради побудови цілісної концепції здоров’я людини. Спроби побудови такої концепції здійснювались у різні історичні епохи і часи у рамках різних культур і форм філософського знання. Проте сьогодні проблема теоретичної реконструкції цілісності людини залишається, як і раніше, до кінця невирішеною.
Ключові слова: health
illness
philosophy of health
philosophical approach
mode of «health»
ISSN: 2544-9338
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/16932
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра філософії і суспільних наук

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Philosophical_Approaches.pdf872,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.