Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17005
Назва: Дослідження особливостей поширення омели білої в деяких зелених зонах м. Перещепине
Автори: Бажан, Євгеній Анатолійович
Бажан, Евгений Анатольевич
Bazhan, Y. A.
Бажан, А. Г.
Бидзан, А. В.
Гордієнко, О. В.
Дата публікації: 27-тра-2021
Видавець: Полтава : Астрая
Бібліографічний опис: Бажан Є. А. Дослідження особливостей поширення омели білої в деяких зелених зонах м. Перещепине / Є. А. Бажан // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Методика навчання природничих дисциплін у середній та вищій школі» (XXVІІІ КАРИШИНСЬКІ ЧИТАННЯ), (м. Полтава, 27–28 травня 2021 р.) / за заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2021. – С. 44–47.
Короткий огляд (реферат): Зелені насадження в умовах міст створюють сприятливі умови для проживання людини. Вони виконують продукційні (накопичення біомаси, генетичне резервування, медичне застосування), регулюючі (газообмінні процеси, кліматичні зміни, процеси водообміну, протидія ерозії, вплив на ґрунти, зниження шуму, очищення відходів) та соціально-культурні функції (дослідницькі, декоративне використання, джерело мистецького натхнення, культурно-історична спадщина). Зелені зони та насадження в містах України досить сильно вражаються Омелою білою – поширеним напівпаразитом, який розповсюджується досить швидкими темпами, та завдає шкоди як садовим так і декоративним деревам, але в той же час є цінною лікарською сировиною і може бути використана як фармацевтичний засіб, але тільки якщо сировина буде чистою від техногенних забруднювачів.
УДК: 373.5.016:5+378.016:5](062)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17005
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bazhan2.pdf418,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.