Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17070
Назва: Дефіцит магнію та його наслідки для організму людини
Автори: Караташ, Андрій Вячеславович
Герасименко, Алла Миколаївна
Караташ, Андрей Вячеславович
Герасименко, Алла Николаевна
Karatash, A. V.
Gerasimenko, A. N.
Дата публікації: 15-кві-2021
Видавець: Національний фармацевтичний університет, Інститут підвищення кваліфікації спеціалістів фармації
Бібліографічний опис: Караташ А. В. Дефіцит магнію та його наслідки для організму людини / А. М. Герасименко, А. В. Караташ // Матеріали IІІ науково-практичної інтернет-конференції з міжнародною участю «Фармацевтична наука та практика: проблеми, досягнення, перспективи розвитку», м. Харків, 15–16 квіт. 2021 р. – Харків : НФаУ, 2021. – С. 310–312.
Короткий огляд (реферат): Магній потрібний для нормального протікання безлічі біохімічних реакцій і фізіологічних процесів, активує більш ніж 300 ферментів. В ролі ко-фактора він бере участь у багатьох ферментативних процесах, зокрема в гліколізі і гідролітичному розщеплюванні АТФ. Знаходячись в комплексах з АТФ, Mg2+ забезпечує вивільнення енергії через активність Mg2+-залежних АТФаз, є необхідним елементом практично для усіх внутрішньоклітинних енерготворних і енергоспоживаючих процесів різних органів і систем людського організму. Так, серцево-судинні захворювання психосоматичного генезу призводять до розвитку магнієвого дефіциту вже безпосередньо в міокарді, що пов’язано з нестачею АТФ-важливого внутрішньоклітинного фактора фіксації магнію при розвитку гіпоксичних станів.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17070
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Gerasimenko.pdf461,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.