Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17093
Назва: Digital mammography. Evaluation of determination of calcinates of mammary glands according the BI-RADS system
Інші назви: Цифрова маммографія. Оцінка виявляємості кальцинатів молочних залоз згідно системи BI-RADS
Автори: Snitko, D. S.
Belyaev, I. S.
Снітко, Дмитро Сергійович
Бєляєв, Ігор Сергійович
Науковий керівник: Vasko, L. M.
Васько, Лариса Миколаївна
Дата публікації: бер-2019
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Digital mammography. Evaluation of determination of calcinates of mammary glands according the BI-RADS system / D. S. Snitko, I. S. Belyaev ; science advisor : L. M. Vasko // Тези доповідей 75-ї Всеукраїнської студентської наукової конференції «Medical students conference in Pоltava», 28–29 березня 2019 р. – Полтава. – 2019. – С. 40.
Короткий огляд (реферат): Актуальність. Рак молочних залоз (РМЗ), знаходячись на першому місці в структурі онкологічної захворюваності та смертності в Україні, являється однією з найбільш актуальних проблем сучасної охорони здоров’я. Тому надзвичайно актуальним постає виявлення ранніх форм РМЗ, що значно збільшує шанси на своєчасне і більш ефективне лікування. Слід відмітити, що 55,4% доклінічних форм (неінвазивний рак) РМЗ діагностуються тільки за наявності кальцинатів, а значна частина інвазивних карцином включає кальцинати. В такому випадку важливо диференціювати кальцинати при добро- та злоякісних процесах. Переважна більшість кальцинатів не візуалізується при УЗД, а ті що виявляються неможливо адекватно оцінити цим методом. Цифрова маммографія дозволяє не тільки візуалізувати кальцинати від 0,1мм, але і описати їх морфологічну будову та розподіл в тканинах молочних залоз (МЗ). У 2013 році вийшло 5 видання радіологічного атласу системи BI-RADS з оновленими рекомендаціями щодо оцінки кальцинатів МЗ. Тому метою нашого дослідження стало вивчення можливостей цифрової маммографії у виявленні кальцинатів МЗ та їх характеристик згідно системи BIRADS для підвищення ефективності ранньої діагностики РМЗ.
УДК: 616-07-006-079
ISSN: УДК 616-07-006-079
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17093
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра онкології та радіології з радіаційною медициною
MEDSCOP 2019

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Snitko_Digital_mammography.pdf29,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.