Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17193
Назва: Ознайомлення студентів з українською народною вишиванкою як засобом національного виховання
Автори: Вашак, Оксана Олексіївна
Мартиросян, Людмила Іванівна
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Вашак О. Ознайомлення студентів з українською народною вишиванкою як засобом національного виховання / О. Вашак, Л. Мартиросян // Україно моя вишивана: етнокультурний та освітньо-виховний потенціал української вишиванки : зб. тез ІІ Міжнар. онлайн-конференції, присвяченої Всесвітньому дню вишиванки, 20 травня 2021 р. / за заг. ред. Н. Богданець-Білоскаленко, І. Червінської. – Київ : Педагогічна думка, 2021. – С. 26–28.
Короткий огляд (реферат): Відродження та популяризація культурного надбання народу є невід‟ємною складовою розвитку української державності. Найважливішим пріоритетом національного виховання студентської молоді є формування в них ціннісного ставлення до українського народу, нації, Батьківщини. Тому в контексті освітніх реформ, що відбуваються в нашій державі, перед педагогами постають завдання, щодо залучення сучасної молоді до вивчення української національної спадщини минулих поколінь. Зокрема, у Національній стратегії розвитку освіти в Україні наголошується на важливості національної спрямованості освіти, її органічній єдності з українською історією і традиціями, на збереженні і збагаченні культури нашої держави. Високий рівень національного виховання студентів неможливий без формування в них компетентнісних знань про українські традиції, звичаї, обряди, культуру, історію, декоративно-прикладне мистецтво. Одним із таких засобів національного виховання майбутніх педагогів виступає українська народна вишиванка.
Ключові слова: українська народна вишиванка
вишивка
національне виховання студентів
українські традиції
звичаї
УДК: 37.017:39:008(477)(043.2)
ISSN: 978-966-644-599-8
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17193
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Oznayomlennya_studentiv.pdf51,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.