Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17274
Назва: Міждисциплінарний підхід в діагностиці та лікуванні преканцерозного хейліту Манганотті
Автори: Мельник, Владислав Леонідович
Шевченко, Василь Кирилович
Костиренко, Олексій Петрович
Дата публікації: 2021
Видавець: Полтавський державний медичний університет Poltava State Medical University
Бібліографічний опис: Мельник В. Л. Міждисциплінарний підхід в діагностиці та лікуванні преканцерозного хейліту Манганотті (клінічний випадок) / В. Л. Мельник, В. К. Шевченко, О. П. Костиренко // Мультидисциплінарний підхід в профілактиці діагностиці і лікуванні онкологічних захворювань голови та шиї : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Полтава, 29 вересня 2021 р. – Полтава, 2021. – С. 41–43.
Короткий огляд (реферат): Високий рівень онкологічної захворюваності в Україні свідчить про надзвичайну актуальність проблеми, яка пов’язана з багатьма факторами, в тому числі екологічними, недостатньою обізнаністю населення з питань онконастороженості, тому огляди населення на наявність новоутворень повинні проводитись регулярно. Всі пацієнти, у яких при профілактичних оглядах були запідозрені передпухлинні захворювання або злоякісні новоутворення підлягають подальшому обов’язковому поглибленому амбулаторному обстеженню. На кафедрі післядипломної освіти лікарів-стоматологів Полтавського державного медичного університету створений і функціонує обласний науково-практичний консультативний центр захворювань СОПР. На консультацію звернулась пацієнтка 76 років зі скаргами на утворення на нижній губі. Після обстеження хворій було встановлено остаточний діагноз: «Абразивний преканцерозний хейліт Манганотті» та призначачено відповідне лікування. По даному випадку проведено клінічнийрозбір з групами лікарів-інтернів з метою виявлення можливих помилок в їх лікувально-профілактичній та діагностичній діяльності. Під час диспансеризації осіб з передпухлинними захворюваннями належить ширше користуватися цитологічними та гістологічними методами дослідження для верифікації діагнозу.
Ключові слова: злоякісне новоутворення
предракові захворювання
гістологічні методи дослідження
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17274
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра післядипломної освіти лікарів-стоматологів
Наукові праці. Кафедра терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Melnik_Mizhdisciplinarniy_pidhid.pdf1,18 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.