Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17299
Назва: Интерпретация фольклорных жанров в творчестве В. Г. Короленко
Автори: Вечерок, Ольга Николаевна
Вечерок, Ольга Миколаївна
Дата публікації: 2007
Видавець: Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди
Бібліографічний опис: Вечерок О. Н. Интерпретация фольклорных жанров в творчестве В. Г. Короленко / О. Н. Вечерок // Наукові записки Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди. Літературознавство. – 2007. – Вип. 1 (49), ч. 2. – С. 132–137.
Короткий огляд (реферат): Мета даної роботи полягає у виявленні особливостей інтерпретації фольклорних жанрів у творчості В.Г. Короленка. Предметом для аналізу послужили твори письменника, у яких він розвиває традиції таких жанрів, як казка (з широким діапазоном її жанрових різновидів), легенда, притча. Новаторство Короленка, на нашу думку, полягає у свідомому порушенні класичних жанрових канонів і поєднанні у межах одного твору різножанрових елементів і традицій, як фольклорних, так і літературних (зокрема жанрів святочного оповідання, філософської та біблійної притчі, літературної сатири).
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17299
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Навчально-науковий центр з підготовки іноземних громадян

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
interpretaziiafolklornyh.pdf255,2 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.