Морфометрична характеристика судин резистивної ланки слизової оболонки 12-палої кишки щурів при дії комплексу харчових добавок
Ескіз недоступний
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Харківський державний медичний університет
Анотація
Харчова добавка не вважається харчовим продуктом, але додається до продукту з технологічною метою в процесі виробництва і стає його невід'ємною частиною. При аналізі вмісту харчових добавок у продуктах встановлено, що найпошириніші добавки, які використовують в харчовій промисловості є глутамат натрію, нітрит натрію та Понсо -4R. Сучасні наукові публікації не розкривають повної картини їх дії, так як дослідження їх впливу розглянуті у окремому вигляді, однак вони найчастіше всього використовуються у комплексі.
Опис
Ключові слова
харчова добавка, просвіт судин, резистивної ланка, дванадцятипала кишка, гемомікроциркуляторне русло, слизова оболонка, пищевая добавка, просвет сосудов, резистивное звено, двенадцатиперстная кишка, гемомикроциркуляторное русло, слизистая оболочка, food supplement, vascular lumen, resistive link, duodenum, hemomicrocirculatory tract, mucous membrane
Бібліографічний опис
Морфометрична характеристика судин резистивної ланки слизової оболонки 12-палої кишки щурів при дії комплексу харчових добавок / Г. А. Єрошенко, О. Д. Лисаченко, А. С. Григоренко [та ін.] // Topical issues of modern science, society and education : proceedings of 1 International scientific and practical conference, Kharkiv, Ukraine, August 8–10, 2021. – Kharkiv, 2021. – С. 106–109.