Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17315
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorGrigorenko, A. S.-
dc.contributor.authorYeroshenko, G. A.-
dc.contributor.authorShevchenko, K. V.-
dc.contributor.authorLysachenko, O. D.-
dc.contributor.authorГригоренко, Альона Сергіївна-
dc.contributor.authorЄрошенко, Галина Анатоліївна-
dc.contributor.authorШевченко, Костянтин Васильович-
dc.contributor.authorЛисаченко, Ольга Дмитрівна-
dc.contributor.authorГригоренко, Алена Сергеевна-
dc.contributor.authorЕрошенко, Галина Анатольевна-
dc.contributor.authorШевченко, Константин Васильевич-
dc.contributor.authorЛисаченко, Ольга Дмитриевна-
dc.date.accessioned2021-12-28T06:58:28Z-
dc.date.available2021-12-28T06:58:28Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationRemodeling of the rat duodenal wall under the effect of complex food additives of monosodium glutamate, sodium nitrite and ponceau 4r / А. Grigorenko, G. Yeroshenko, K. Shevchenko, O. Lisachenko, N. Perederii // Georgian Medical News. – 2021. – № 5 (314). – P. 145–150.uk_UA
dc.identifier.issn1512-0112-
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17315-
dc.description.abstractA food additive is any substance that is not normally considered a food product or its component, but is added to a food product for technological purposes in the production process, and finally becomes an integral part of the product. Monosodium glutamate (E 621), sodium salt of glutamic acid, is the most common and widespread flavor enhancer. Monosodium glutamate, consumed in food and drink, has a narcotic effect on the body and does not contain nutrients; it is not a preservative, it is a toxin that excites the nervous system, a chemical that overexcites brain cells, sometimes to complete uncontrol and it deceives the brain. Therefore, the growing use of monosodium glutamate, including for children’s food and some components of some vaccines, is a matter of concern due to potential impact on human health.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherТбіліський державний медичний університетuk_UA
dc.subjectsodium nitriteuk_UA
dc.subjectsodium glutamateuk_UA
dc.subjectPonceau 4Ruk_UA
dc.subjectduodenumuk_UA
dc.subjectratsuk_UA
dc.titleRemodeling of the rat duodenal wall under the effect of complex food additives of monosodium glutamate, sodium nitrite and ponceau 4ruk_UA
dc.title.alternativeРемоделирование дуоденальной стенки крыс под воздействием комплексных пищевых добавок - глутамата натрия, нитрита натрия и ponceau 4ruk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра біології
Наукові праці. Кафедра гістології, цитології та ембріології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
remodeling_of_the_rat_duodenal.pdf2,71 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.