Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/1740
Назва: Спосіб профілактики карієсу зубів у дітей, які часто хворіють на гострі респіраторно-вірусні інфекції
Інші назви: Способ профилактики кариеса зубов у детей, часто болеющих острыми респираторно-вирусные инфекции
A method for the prevention of dental caries in children who are often ill with acute respiratory viral infections
Автори: Каськова, Людмила Федорівна
Каськова, Людмила Фёдоровна
Kaskova, L. F.
Павленкова, Оксана Сергіївна
Павленкова, Оксана Сергеевна
Pavlenkova, O. S.
Дата публікації: 10-сер-2015
Видавець: ДП “Український інститут промислової власності”
Бібліографічний опис: Пат. № 100910, МПК A 61P 1/02, A 61P 31/16 Спосіб профілактики карієсу зубів у дітей, які часто хворіють на гострі респіраторно-вірусні інфекції / Л. Ф. Каськова, О. С. Павленкова ; заявник і патентовласник Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія». – U 2015 02625 ; заявл. 23.03.2015 ; опубл. 10.08.2015, Бюл. № 15.
Короткий огляд (реферат): Включає призначення препаратів, які зміцнюють кісткову тканину зубів, мають противірусну, антибактеріальну, імуностимулюючу, антисептичну та ранозагоювальну дії. Схему призначають як у осінньо-зимовий період, так і в період захворювання на ГРВІ з метою уникнення ускладнень. Спосіб профілактики карієсу зубів у дітей, які часто хворіють на гострі респіраторно-вірусні інфекції, включає в себе застосування кальційумісних і противірусних препаратів, відрізняється тим, що застосовують: «Лецитин Д3» по 1-2 таблетки 3 рази за день, незалежно від уживання їжі, протягом 30 днів; полівітамінний комплекс «Супервіт» по 1 таблетці за добу, препарат уживають після їди, попередньо розжовуючи таблетку, курс лікування 30 днів; застосування кальційумісної зубної пасти та додатково вживають «Біотрит С» по 1-2 таблетки 3 рази за день після їди, впродовж 10-30 днів та зубний еліксир «Лізодент» (1-2 чайні ложки на ¼ склянки води ) 4-5 разів за день, після їди. Позитивний ефект полягає в забезпеченні максимального профілактичного впливу за рахунок підбору препаратів з урахуванням особливостей патогенетичних механізмів розвитку гострих респіраторно-вірусних інфекцій та каріозного процесу, відсутності побічних ефектів, підвищенні ступеня ефективності профілактики.
Ключові слова: діти
гостра респіраторно-вірусна інфекція
карієс
препарат
дети
острая респираторно-вирусная инфекция (ОРВИ)
кариес
препарат
children
acute respiratory-viral infection
caries
preparation
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/1740
Розташовується у зібраннях:Патенти
Інтелектуальна власність. Кафедра дитячої терапевтичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sposib_profilaktiki_kariesu_zubiv_patent.pdf79,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.