Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17805
Назва: Монографія «Кісти щелепно-лицевої ділянки (клініко-морфологічні аспекти)»
Автори: Ткаченко, Павло Іванович
Старченко, Іван Іванович
Білоконь, Сергій Олександрович
Резвіна, Катерина Юріївна
Дата публікації: 25-жов-2021
Видавець: Український інститут інтелектуальної власності
Бібліографічний опис: Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 108899. Науковий твір Монографія «Кісти щелепно-лицевої ділянки (клініко-морфологічні аспекти)» / П. І. Ткаченко, І. І. Старченко, С. О. Білоконь, К. Ю. Резвіна. – Дата реєстрації 25.10.2021.
Короткий огляд (реферат): В повсякденній стоматологічній практиці досить часто зустрічаються проблемні ситуації, зумовлені анатомічними особливостями будови зубів (викривлення, розгалуження і облітерація кореневих каналів) або виникаючі ятрогенно. В подальшому це може призвести до ускладнень, най вірогідніших з яких є утворення гранульом і кіст. Протягом багатьох років їх лікуванням займалися хірурги, оториноларингологи, педіатри, стоматологи, онкологи та торакальні хірурги. Це пояснюється складністю анатомо-топографічної будови даної ділянки, що часто призводить до діагностичних помилок і труднощів у визначенні тактики лікування та являється однією з причин рецидивів, які складають від 6 до 55 %. В клініці кафедри дитячої хірургічної стоматології з пропедевтикою хірургічної стоматології накопичений чималий досвід щодо вивчення етіології, патогенезу, клінічних проявів, діагностики і лікування хронічних одонтогенних осередків запалення в щелепах, щелепних кіст та кіст м’яких тканин щелепно-лицевої ділянки. Тому основою написання даної монографії стали результати аналізу і узагальнення літературних відомостей та власних спостережень.
Ключові слова: м’які тканини щелепно-лицевої ділянки
кісти
щелепні кістки
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17805
Розташовується у зібраннях:Свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір
Інтелектуальна власність. Кафедра дитячої хірургічної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Svidoctvo_pro_reyestraciyu.pdf1,16 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.