Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17878
Назва: Спосіб виявлення ліпідних включень у цитоплазмі кортикостероцитів пучкової зони кіркової речовини надниркових залоз на напівтонких зрізах
Автори: Скотаренко, Тетяна Анатоліївна
Шепітько, Володимир Іванович
Лисаченко, Ольга Дмитрівна
Борута, Наталія Володимирівна
Лічман, Діана Володимирівна
Дата публікації: 2021
Видавець: Міністерство охорони здоров’я України, Український центр наукової медичної інформації та патентно-ліцензійної роботи (укрмедгіатентінформ)
Бібліографічний опис: Спосіб виявлення ліпідних включень у цитоплазмі кортикостероцитів пучкової зони кіркової речовини надниркових залоз на напівтонких зрізах : реєстр № 388/7/20 / Т. А. Скотаренко, В. І. Шепітько, О. Д. Лисаченко [та ін.] // Реєстр галузевих нововведень. – 2021. – Вип. 7. – С. 346–347.
Короткий огляд (реферат): Спосіб виявлення ліпідних включень у цитоплазмі кортикостероцитів пучкової зони кіркової речовини наднирникових залоз на напівтонких зрізах, що включає фіксацію тканин у 2,5 % розчині глютарового альдегіду, ущільнення в Епон-812 за загальноприйнятою методикою, занурення на 10 хвилин в насичений розчин гідроокису натрію на абсолютному етанолі та відмивання абсолютним етанолом і проведенням через спирти понижуючої концентрації до дистильованої води, який відрізняється тим, що зрізи товщиною 1 мкм занурюють у ксилол на 1 хвилину, витримку зрізів проводять протягом 1 хвилини у спирті з концентрацією 96°, фарбування зрізів здійснюють в ацетоновому Судані, який виготовляють шляхом розчинення 0,5 г Судану III у 100 мл суміші 70° спирту та ацетону (50 мл 70° спирту +50 мл ацетону) і витримують протягом декількох днів при кімнатній температурі. Спосіб відрізняється тим, що судановані зрізи витримують протягом 5 хвилин у розчині кварцового гематоксиліну Караци, який виготовляють шляхом розчинення у 400 мл дистильованої води (кімнатної температури) 25 г алюмокалієвих квасців, 0,5 г кристалічного гематоксиліну, 100 мл гліцерину та 0,03 г йодноватокислого калію (KJO3) та витримують 2 тижні при кімнатній температурі.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17878
Розташовується у зібраннях:Нововведення, технології (РКТ)
Інтелектуальна власність. Кафедра гістології, цитології та ембріології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sposib_vuavlenna_lipidnuh_vklychen.pdf640,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.