Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18012
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВажнича, Олена Митрофанівна-
dc.contributor.authorЛобань, Галина Андріївна-
dc.contributor.authorБоброва, Нелля Олександрівна-
dc.contributor.authorГанчо, Ольга Валеріївна-
dc.date.accessioned2022-04-18T06:31:13Z-
dc.date.available2022-04-18T06:31:13Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationСпосіб посилення антимікробної дії : реєстр № 357/7/20 / О. М. Важнича, Г. А. Лобань, Н. О. Боброва, О. В. Ганчо // Перелік наукової (науково-технічної) продукції, призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоров’я. – 2021. – Вип. 7. – С. 316.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18012-
dc.description.abstractПри використанні способу додавання 2-етил-6-метил-3-гідроксипіридину сукцинату сприяє зростанню протимікробної дії антибіотиків та синтетичних протимікробних препаратів на 12-56% проти музейних штамів E. coli та на 23-64% проти еталонних штамів S. aureus, а також посилює антимікробний ефект наночастинок срібла в культурах умовно-патогенних мікроорганізмів на 1-2 ступені. За критерій антимікробної дії приймають чутливість музейних штамів мікроорганізмів S. aureus АТСС 25923 та E. coli АТСС 25922, а також клінічних ізолятів умовно-патогенних бактерій з ротової рідини практично здорових осіб, яку визначають за методом дисків та за методом серійних розведень.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherУкрмедпатентінформuk_UA
dc.subjectмузейні штамиuk_UA
dc.subject2-етил-6-метил-3-гідроксипіридин сукцинат;uk_UA
dc.subjectнаночастинки сріблаuk_UA
dc.subjectпротимікробна діяuk_UA
dc.titleСпосіб посилення антимікробної діїuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Нововведення, технології (РКТ)
Інтелектуальна власність. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
method_ for_ enhancing.pdf57,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.