Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18012
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Важнича, Олена Митрофанівна | - |
dc.contributor.author | Лобань, Галина Андріївна | - |
dc.contributor.author | Боброва, Нелля Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Ганчо, Ольга Валеріївна | - |
dc.date.accessioned | 2022-04-18T06:31:13Z | - |
dc.date.available | 2022-04-18T06:31:13Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Спосіб посилення антимікробної дії : реєстр № 357/7/20 / О. М. Важнича, Г. А. Лобань, Н. О. Боброва, О. В. Ганчо // Перелік наукової (науково-технічної) продукції, призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоров’я. – 2021. – Вип. 7. – С. 316. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18012 | - |
dc.description.abstract | При використанні способу додавання 2-етил-6-метил-3-гідроксипіридину сукцинату сприяє зростанню протимікробної дії антибіотиків та синтетичних протимікробних препаратів на 12-56% проти музейних штамів E. coli та на 23-64% проти еталонних штамів S. aureus, а також посилює антимікробний ефект наночастинок срібла в культурах умовно-патогенних мікроорганізмів на 1-2 ступені. За критерій антимікробної дії приймають чутливість музейних штамів мікроорганізмів S. aureus АТСС 25923 та E. coli АТСС 25922, а також клінічних ізолятів умовно-патогенних бактерій з ротової рідини практично здорових осіб, яку визначають за методом дисків та за методом серійних розведень. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Укрмедпатентінформ | uk_UA |
dc.subject | музейні штами | uk_UA |
dc.subject | 2-етил-6-метил-3-гідроксипіридин сукцинат; | uk_UA |
dc.subject | наночастинки срібла | uk_UA |
dc.subject | протимікробна дія | uk_UA |
dc.title | Спосіб посилення антимікробної дії | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Нововведення, технології (РКТ) Інтелектуальна власність. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
method_ for_ enhancing.pdf | 57,48 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.