Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18013
Назва: Перспективи викладання патоморфології
Автори: Филенко, Борис Миколайович
Ройко, Наталія Віталіївна
Старченко, Іван Іванович
Проскурня, Сергій Анатолійович
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Перспективи викладання патоморфології / Б. М. Филенко, Н. В. Ройко, І. І. Старченко, С. А. Проскурня // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Морфогенез та регенерація органів людини та тварин в нормі, при патології та за умов корекції», присвячена 100-річчю з дня народження професора І. О. Жутаєва, м. Полтава, Україна,14 квітня 2022 р. – Полтава, 2022. – С. 97–99.
Короткий огляд (реферат): Цифровізація зображень дає можливість перетворити традиційні гістологічні препарати в цифрові зображення. З постійним розвитком технологій поряд з використання традиційної технології фотографування мікропрепаратів, існує також 3D-обробка патогістологічних зразків та виготовлення панорамних об’єктів, що широко використовується в інших галузях освіти та можуть бути впровадженні для викладання патоморфології. Цифрові можливості навчання можуть органічно поєднати різні методи освіти, значно покращити якість викладання патоморфології та стимулювати ентузіазм студентів. Викладачі повинні постійно освоювати нові знання та ідеї, пов’язані з інформаційними технологіями, щоб адаптуватися до швидкого розвитку сучасної науки і техніки.
Ключові слова: цифровізація
мікропрепарати
викладання
патоморфологія
УДК: 616-092:378.147
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18013
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра патологічної анатомії та судової медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Perspektyvy_vykladannia_patomorfologii.pdf281,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.