Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18201
Назва: Будова стінки жовчного міхура у травоїдних ссавців
Автори: Дубінін, Дмитро Сергійович
Шепітько, Володимир Іванович
Дубінін, Сергій Іванович
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Дубінін Д. С. Будова стінки жовчного міхура у травоїдних ссавців / Д. С. Дубінін, В. І. Шепітько, С. І. Дубінін // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Морфогенез та регенерація органів людини та тварин в нормі, при патології та за умов корекції», присвячена 100-річчю з дня народження професора І. О. Жутаєва, Полтава, Україна,14 квітня 2022 р. – Полтава, 2022. – С. 16–18.
Короткий огляд (реферат): Загальний план будови жовчного міхура у травоїдних тварин суттєво не відрізняється від морфології у людини. Слизова оболонка має випинання, спрямовані в порожнину жовчного міхура. Особливістю всіх випинань є невелика висота, менща ніж у людини з вузькими підвищеннями, які практично постійно контактують одне з одним. Завдяки такому злиттю, формується багаточисельні проміжки різного діаметра. Якщо реконструювати такі проміжки, то можна отримати різної довжини канали, що вистелені покривним епітелієм. Цим каналами циркулює жовч, омиваючи вільну поверхню слизової оболонки.
УДК: 611.36+591.436
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18201
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра гістології, цитології та ембріології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Structure_of_the_gallbladder_wall_in_herboid_mammals.pdf1,29 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.