Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18470
Назва: Проблеми змісту підготовки фахівців фармації відповідно до сучасних вимог ринку праці
Автори: Герасименко, Алла Миколаївна
Караташ, Андрій Вячеславович
Герасименко, Алла Николаевна
Караташ, Андрей Вячеславович
Gerasimenco, A. M.
Karatash, Andrij
Дата публікації: 17-бер-2022
Видавець: Житомирський базовий фармацевтичний фаховий коледж Житомирської обласної ради
Бібліографічний опис: Герасименко А. М. Проблеми змісту підготовки фахівців фармації відповідно до сучасних вимог ринку праці / А. М. Герасименко, А. В. Караташ // Професійна підготовка медичних та фармацевтичних фахівців у закладах фахової передвищої освіти : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., м. Житомир, 17 березня 2022 р. / за заг. ред. І. Д. Бойчук. – Житомир, 2022. – С. 43–44.
Короткий огляд (реферат): Реалії сучасного життя є такими, що прийти в аптеку набагато легше, ніж потрапити на прийом в поліклініку, де необхідно підлаштовуватися під час прийому фахівця і чекати своєї черги. Зараз аптека стала найбільш доступним (а іноді і єдиним доступним) для пересічного громадянина закладом охорони здоров’я, внаслідок чого роль фармацевта все більше концентрується на фармацевтичній допомозі та полягає у забезпеченні ефективної фармакотерапії, яка включає індивідуальний підхід до кожного пацієнта та дуже важливі заходи моніторингу стану хворого. Для виконання цієї нової ролі, яка поєднує традиційну фармацевтичну науку з клінічними аспектами надання допомоги пацієнтові, фармацевти повинні отримувати якісно нові знання та навички. Коли фармацевти проводять оцінку потреб хворого, вони повинні враховувати всі фактори, пов'язані з пацієнтом та лікарськими засобами, які можуть сприяти виникненню проблем від запропонованої фармакотерапії.
УДК: 377/378.091:61:615.1-057 (477.42)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18470
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Фаховий медико-фармацевтичний коледж

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Gerasimenco 1.pdf512,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.