Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18576
Title: | Особливості структурної організації гепатоцитів за умов комбінованого впливу харчових добавок в експерименті |
Authors: | Мустафіна, Галія Міркатівна |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Полтавський державний медичний університет |
Citation: | Мустафіна Г. М. Особливості структурної організації гепатоцитів за умов комбінованого впливу харчових добавок в експерименті / Г. М. Мустафіна // УМСА – століття інноваційних напрямків та наукових досягнень (до 100-річчя від заснування УМСА) : матеріали Всеукр. міждисциплінарної наук.-практ. конф. з міжнар. участю, присв. 100-річчю заснування Української медичної стоматологічної академії, м. Полтава, 8 жовтня 2021 р. – Полтава, 2021. – С. 114–116. |
Abstract: | Метою роботи було вивчення в експерименті метричних характеристик гепатоцитів білих щурів після введення в раціон комплексу харчових добавок (глютамату натрію, нітриту натрію, понсо 4R) протягом чотирьох тижнів. За результатами дослідження додавання в стандартний раціон лабораторних тварин комплексу харчових добавок протягом 4 тижнів призводить до помітної зміни метричних характеристик печінкових клітин. Зміни розмірних характеристик ядер гепатоцитів спостерігаються після короткочасного введення в раціон комплексу харчових добавок (протягом 7 діб), розмірні характеристики печінкових клітин помітно змінюються при більш тривалому (протягом 4 тижнів) експериментальному впливі. |
Keywords: | структурна організація гепатоцитів впливу харчових добавок експеримент |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18576 |
Appears in Collections: | Наукові праці. Кафедра патологічної анатомії та судової медицини |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Tezy_Mustafina.pdf | 246,82 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.