Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18578
Назва: Особливості паренхіматозно-стромальних взаємин в печінці білих щурів за умов комбінованого впливу харчових добавок в експерименті
Автори: Мустафіна, Галія Міркатівна
Старченко, Іван Іванович
Кока, Володимир Миколайович
Дата публікації: 2021
Видавець: Дніпропетровський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Мустафіна Г. М. Особливості паренхіматозно-стромальних взаємин в печінці білих щурів за умов комбінованого впливу харчових добавок в експерименті / Г. М. Мустафіна, І. І. Старченко, В. М. Кока // Теорія та практика сучасної морфології : матеріали п’ятої Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Дніпро, Україна, 20–22 жовтня 2021 р. – Дніпро, 2021. – С. 96–97.
Короткий огляд (реферат): Поодинокі наукові дослідження свідчать про те, що, окремі харчові добавки сприяють виникненню пухлин, алергічних реакцій, та інших неприємних наслідків. Відомо, що основним органом, який виконує функцію знешкодження токсичних речовин, яки потрапляють в організм з продуктами харчування, є печінка, яка окрім дезинтоксикаційної, у поєднаннні з іншими органами, виконує близько 500 окремих функцій. В теперішній час жоден штучний пристрій не здатен відтворити одночасно усі функції печінки. За результатами досліджень додавання в стандартний раціон лабораторних тварин комплексу харчових добавок протягом чотирьох тижнів призводить до дистрофічних змін гепатоцитів і явищ фіброзу в печінці.
Ключові слова: печінка
харчові добавки
експеримент
щури
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/18578
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра патологічної анатомії та судової медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tezy_Pechinka.pdf637,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.